St. Antoniusbuurt

Activiteiten voor Jong & Oud
Gezellig samenzijn onder genot van een hapje en drankje
Leuk om mee te doen!
Gezellige fietstocht, quiz en aansluitend een bbq.
Gezellige buurt!
Voor meer activiteiten kun je onze agenda raadplegen.
High Beer & Wine
Voor liefhebbers een proeverij met een gezellige buurt quiz.
Vorige slide
Volgende slide
Activiteiten 2024
30 Maart Pasen

Op zaterdag 30 Maart zijn we met 21 kinderen en een hoop papa’s en mama’s naar het bos gegaan om te kijken of we de Paashaas konden vinden. Onderweg kwamen we eerst nog een hoop paaseieren tegen die verstopt waren en is het ons ook gelukt om de Paashaas te vinden die vervolgens gezellig met ons mee ging om nog verder te zoeken naar de eitjes. Aan het einde hebben we nog even gezellig op het terras gezeten bij de Busjop en hebben de kids nog lekker kunnen spelen.

Activiteiten 2023
31 December Oudjaars zingen

De laatste dag van het jaar, met heel veel kinderen en hun ouders gingen we in onze buurt de straten langs om te zingen. We hadden de groepen dit keer anders verdeeld omdat er aan de ene buurt meer kinderen wonen dan de andere kant. Nu was het beter verdeeld en zijn de kinderen weer goed verwend met snoep, chips en chocola.

Op deze dag kregen ook nog de ouderen van onze buurt (80+) een mooi presentje. We hebben ze namelijk verrast met heerlijke sapjes van Heijnen. Dat viel bij iedereen wel goed in de smaak.   

13 December Kerstkienen

Het jaarlijkse kerst kienen! Dit keer waren we met 26 kieners die in 15 rondes weer mooie prijzen binnen sleepten. Er was weer een hoofdprijs en dat viel goed in de smaak!

28 November Sint & Piet

Dit jaar hadden Sint en zijn Pieten het te druk om bij alle kindjes op bezoek te gaan dus hij had een mooie tekening ontworpen die door 32 kindjes zijn ingekleurd en aan de deur zijn gezet. De pieten hebben toen een lekkere verrassing voor de deur gezet als dank voor de mooie gekleurde klompjes.

5 November Snertwandeling

Met 25 wandelaars gingen we weer vroeg op weg voor de snertwandeling. Dit keer eens wat anders als normaal namelijk een wandelroute van de Heemkunde vereniging. Ze zijn door het dorp gewandeld en er werd door de gidsen veel verteld over het dorp en de huizen. Helaas hadden we wat pech met het weer maar de warme snert met broodjes maakte veel goed.

snert wandeling 2023
30 September Pub Quiz

Het was weer de avond van de pubquiz met heerlijke (speciaal)biertjes, wijnen en overige drankjes. De quiz was erg gevarieerd en interactief met leuke onderdelen en ongeveer 30 deelnemers gingen de strijd aan om deze te winnen.

9 juli Fietstocht & BBQ

Op zondag 15 juli was er weer de jaarlijkse fietstocht met barbeque. Er hadden zich een record aantal mensen (72 volwassenen en 20 kinderen) opgegeven voor deze activiteit. Er werd door een kleine 40 liefhebbers de fietstocht gefietst, dit doordat het enorm heet was en er slecht weer was voorspeld. Rond 16:00 uur werdt de barbeque aangemaakt en werden diverse lekkere stukken vlees, wat wederom was verzorgd door slagerij Crins klaar gemaakt. We konden gebruik maken van de kantine om tussen de buien door toch droog te kunnen zitten. Al met al een geslaagde dag die rond 20:00 werd afgesloten.

10 juni De Houtsberg

Op 10 juni zijn we met 16 kinderen naar de Houtsberg gegaan. Met 30 graden hadden we ook niets te klagen over het weer. Nadat we lekker hutten gemaakt hadden en flink gespeeld gingen we weer naar huis. Het ene kind was wat viezer als de andere door al het zand.

21 mei Forel vissen

Op 21 mei zijn 10 buurgenoten en een 4-tal “supporters” naar de forellenvijver in Neeritter gegaan. De voor ons uitgezette forellen hadden duidelijk honger en binnen de kortste keren zaten de koelbox en het leefnet vol met forel. De eerste forellen zijn inmiddels gerookt of klaargemaakt op de BBQ. We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit voor jong en oud. Volgend jaar gaan we zeker weer terug naar Heioord om menig forel uit het water te vissen.

20 mei Koffieklets

 

Op zaterdag 20 mei was de tweede editie van onze koffieklets en deze was wederom weer geslaagd! We waren met een gezellige groep van 17 personen en hebben gekletst over vanalles en ook elkaar weer wat beter leren kennen. Dit alles natuurlijk met mooie versierde koffie’s, kopjes thee en een lekker stuk gebak! 

 

16 april Beegderhei

Op 16 april zijn we met 15 buurtgenoten de Beegderhei op gegaan onder leiding van Leo Verschueren. Onderweg kregen we verhalen te horen over het ontstaan van het gebied, de begroeiing en de insecten en dieren die er leven. Tijdens de wandeling was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen of zelf met anekdotes te komen. We zijn al benieuwd waar de volgende wandeling ons gaat brengen. Na afloop hebben we bij Den Hook nog genoten van een drankje, en een enkeling nog van appelgebak.

Op 16 april zijn we met 15 buurtgenoten de Beegderhei op gegaan onder leiding van Leo Verschueren. Onderweg kregen we verhalen te horen over het ontstaan van het gebied, de begroeiing en de insecten en dieren die er leven. Tijdens de wandeling was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen of zelf met anekdotes te komen. We zijn al benieuwd waar de volgende wandeling ons gaat brengen. Na afloop hebben we bij Den Hook nog genoten van een drankje, en een enkeling nog van appelgebak.

 

15 Maart Jaarvergadering Kienen

Op 15 maart 2023 was weer de jaarlijkse vergadering met onze leden. Hier werden o.a. de activiteiten van vorig jaar en financieel jaarverslag besproken. Ook is er kascontrole geweest en hebben we het over de activiteiten en begroting voor het nieuwe jaar gehad. Na afloop van de vergadering hebben we nog gezellig 10 rondes gekiend met ongeveer 25 deelnemers.

8 april Paaseieren rapen

Zaterdag 8 april zijn we weer met een grote groep kindjes (20 in totaal) naar het bos bij de Busjop gegaan want we hoorden dat er een Paashaas rond liep. Deze Paashaas had een hele hoop eitjes en konijntjes verstopt die we allemaal gevonden hebben! Het weer was een beetje fris maar na afloop kwam het zonnetje en hebben we met een grote groep nog een lekker drankje gedronken op het terras.

Activiteiten 2022
31 december Oudjaarszingen

De laatste dag van het jaar, met heel veel kinderen en hun ouders gingen we in onze buurt de straten langs om snoepjes bij elkaar te zingen. Wat was het gezellig, ook voor de ouders werd goed gezorgd. Ook het weer zat dit keer mee, het was helemaal niet koud namelijk.  

14 december Kerstkienen

Het jaarlijkse kerstkienen! Dit keer waren we met 30 kieners die in 15 rondes weer mooie prijzen binnen sleepten. Er was zelfs een hoofdprijs en dat viel goed in de smaak! 

5 november Snertwandeling

Met 27 wandelaars gingen we weer vroeg op weg voor de snertwandeling. Het was een mooie route met een heerlijk weertje. Na afloop heeft iedereen genoten van de heerlijke soep. 

1 oktober
High Wine Beer
quiz

Het was weer de avond van de pubquiz met heerlijke (speciaal)biertjes, wijnen en overige drankjes. 23 Deelnemers gingen de strijd aan om de quiz te winnen, deze was erg gevarieerd met leuke onderdelen. 

17 juli Fietstocht&BBQ

Na 2 jaar ging de barbecue weer aan bij de voetbalclub van onze buurt. Van te voren was er weer een mooie fietstocht met vragen en opdrachten en daarna lekker met z’n alle wat eten en drinken. Het was weer een heerlijke warme zomerdag en we waren met 57 deelnemers. 

 

10 juni Kinderactiviteit

Deze dag zijn we weer met een groepje kinderen en ouders naar de Houtsberg gegaan waar de kids lekker konden spelen, rennen en met zand kliederen. Tussendoor kregen ze nog wat lekkers te snoepen en drinken. 

21mei Koffieklets

Zaterdag 21 mei, Koffieklets

Met een gemengd groepje van jong en oud hebben we een hele gezellige ochtend gehad. Over vanalles gekletst onder het genot van heerlijke ‘versierde’ koffie en een lekker stukje gebak. Deze activiteit was voor het eerst en nu al voor herhaling vatbaar.

Zondag 22 mei, Forrelvissen

Helaas waren er voor deze activiteit te weinig deelnemers waardoor het niet is door kunnen gaan. Er waren wel veel enthousiaste mensen die graag mee hadden willen gaan maar helaas niet konden. We gaan kijken of we deze activiteit op een andere datum van dit jaar door kunnen laten gaan.

16 April Paaseieren 
rapen

Zaterdag 16 april

Het was een mooie zonnige dag en na 2 jaar heeft de paashaas ons Leudal gelukkig weer gevonden! In het bos had hij allemaal eitjes en paashazen verstopt die de kindjes van de buurt zijn gaan zoeken. We hebben heel goed gezocht, kwamen zelfs de paashaas nog tegen en uiteindelijk zijn er 24 kindjes met een gevuld paasmandje naar huis gegaan

Jaarvergadering & kienen

16 maart 2022,
Eindelijk is het weer zover, na 2 coronajaren kunnen we weer activiteiten organiseren.
De eerste van dit jaar was de jaarvergadering met aansluitend kienen. Het was drukbezocht want we waren met 42 mensen in totaal.
Onder het genot van een paar lekkere drankjes hebben we vergaderd en daarna met 38 deelnemers 10 rondes gekiend met leuke prijzen.

Activiteiten 2020
De Houtsberg

Zaterdag 13 juni zijn 15 kinderen met hun ouders naar de Houtsberg in Leveroy geweest.

Op deze zonnige dag hebben de kinderen genoten van de speeltoestellen, de zandberg en het modderbad dat ze zelf hebben gemaakt.

Tussen het spelen door was er tijd voor een drankje, iets te snoepen en een zakje chips.
Daar moesten de kinderen echt voor geroepen worden anders hadden ze gewoon doorgespeeld.

Het was een geslaagde dag waar we zeker een vervolg aan gaan geven

Jaarvergadering, kienen & kleurplatenactie

11 maart – Jaarvergadering en kienen.

Op 11 maart stond de jaarvergadering van 2020 op het programma. 31 buurtgenoten waren aanwezig om het jaarverslag van 2019,
de jaarplanning van 2020, het financiële verslag en de vastelling van de contributie aan te horen en te bespreken.
Toch was het duidelijk dat iedereen zat te popelen om te gaan kienen. In 10 ronden werden weer mooie prijzen gewonnen.
En rond 22.30 ging iedereen tevreden huiswaarts.

29 maart – Kleurplatenactie.

Door de corona crisis zitten veel ouderen thuis en hebben ze weinig contact met de buitenwereld.
Als bestuur is het idee opgepakt om de jeudige buurtgenoten een kleurplaat te laten maken en deze af te geven bij de “oudere” buurtbewoners.
Als verassing zullen de buurtbewoners deze ware kunstwerkjes in de loop van de week op de deurmat vinden.
De kinderen zullen een bedankje krijgen van de paashaas, omdat het paaseieren zoeken dit jaar helaas niet door kan gaan.

Activiteiten 2019
Herfst wandeling

Snert wandeling.
Buienrader was ons niet goed gezind, maar gelukkig bleef het in het Leudal lekker droog.
Met een mooie groep van 23 personen zijn we om half 11 begonnen aan de wandeling van 1,5 uur.
Aansluitend bij Theo en Tiny van Lier lekker aan de zelfgemaakte snert en een broodje knak. We kunnen zeggen dat het weer een geslaagde activiteit was!

High Beer & Wine

Op vrijdagavond 4 oktober was de 2e “High Beer/Wine” een feit. 36 Enthousiaste buurtbewoners en introducés vonden hun weg naar het zaaltje van café Den Hook. Het bestuur had samen met Dré en Annie verschillende bieren en wijnen uitgezocht, en deze vielen goed in de smaak. Onder het genot van de geselecteerde bieren en wijnen werden er 3 rondes pub quiz gespeeld. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de vertalingen van bieren en wijnen, sport, algemeen en begrijpend lezen. Na de 30 seconds quiz bleek dat de “Mäöle” bovenaan was geëindigd. Bij de wiskunde/benaderingsvragen bleek Nelly Beckers de sterkste. Ze ging daarom naar huis met de felbegeerde tegoedbon zodat ze nog eens kan gaan genieten van één van de geselecteerde wijnen bij Den Hook.

Fietstocht & BBQ 2019

Zondag 30 juni j.l. was de fietstocht en jaarlijkse buurt BBQ van de St.Antoniusbuurt.
Een heerlijke zonnige zomerdag met 54 deelnemers waarvan er 6 groepen hebben meegefietst. Een mooie fietstocht met vragen en raadsels, een nek aan nekrace.
Bijna net zo spannend als de race van Max die gereden werd tegelijkertijd. Onze winnaars zijn Fam Stoop en Fam van Beusekom met een eervolle 1e plaats en een cadeaubon van café Den Hook. Gefeliciteerd!

De BBQ is goed verzorgd en vanaf deze plek nog een extra woord van dank aan Carine en Thijs, bedankt voor jullie extra hulp en organisatie.
De volgende activiteit staat gepland na de zomer op 4 oktober: De high wine/high beer! Noteer. deze datum alvast in de agenda. Het wordt vast weer net zo gezellig.